Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ

Η Μεγάλη Επίκληση, αν χρησιμοποιούταν σωστά από τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπάθησαν ήδη να τη χρησιμοποιήσουν, θα μπορούσε να αναπροσανατολίσει τη συνείδηση της ανθρωπότητας, να σταθεροποιήσει τους ανθρώπους σε πνευματική ύπαρξη και να ανασυγκροτήσει σε υγιέστερες καλύτερες βάσεις τον πολιτισμό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει τόσο γοργά, που οι αναγκαίες αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να εδραιώσει μια ζωή ομαδικής καλής θέλησης, ατομικής αβλάβειας και ορθών ανθρωπίνων σχέσεων.

Η Μεγάλη Επίκληση -που τώρα χρησιμοποιείται από τόσους πολλούς- έχει διευκολύνει υπερβολικά τη δεκτικότητα των ανθρώπων.


Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί στο ενωμένο αίτημα των ανθρώπων στο Θ
εό παντού.
Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την Επίκληση ή προσευχή
για φώτιση και αγάπη δίχως να προκαλέσει ισχυρές αλλαγές στις προσωπικές του στάσεις· η πρόθεση της ζωής του, ο χαρακτήρας και οι στόχοι του θα μεταβληθούν και η ζωή του θα εξυψωθεί και θα αποβεί πνευματικά χρήσιμη. “Όπως σκέφτεται ο άνθρωπος στην καρδιά του, έτσι και είναι”, είναι βασικός νόμος της φύσης· η σταθερή στροφή του νου στην ανάγκη για φως και η προσδοκία της φώτισης δεν μπορούν και δεν πρόκειται να είναι αναποτελεσματικές. Καθώς επίσης αναπτύσσεται το έργο της επίκλησης απλώνεται σε όλη τη Γη, μπορεί να αναζητηθεί η ιδέα της καθόδου φωτός και καλής θέλησης (που είναι η άμεση όψη της αγάπης που απαιτείται σήμερα μεταξύ των ανθρώπων)· τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, γιατί ο αιώνιος νόμος ισχύει.

Η επιτυχία της επίκλησης και η αληθινή αποδοτικότητα της προσευχής εξαρτώνται από την ευκρινή σκέψη κι όχι από τη συναισθηματική επιθυμία ή ένα ισχυρό σύμπλεγμα επιθυμιών. Εξαρτώνται επίσης από μια δυναμική φρεσκάδα κι ενθουσιασμό που είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε μια περίοδο έντασης και πίεσης. Η σύγχρονη εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ίσως μια σαφέστερη κατανόηση της φύσης και του σκοπού της θείας παρέμβασης να διευκρινίσει κάπως το θέμα.


Σήμερα είναι μια αναγνωρισμένη αλήθεια ότι όλες οι εκφράσεις πάνω στο φυσικό πεδίο είναι το αποτέλεσμα, πρώτα από όλα, σκέψης, μετά επιθυμίας, και τελικά δραστηριότητας. Ένας άνθρωπος βλέπει ένα όραμα και μια πιθανότητα. Στοχάζεται πάνω σ’ αυτό και μετά εισέρχεται στο χώρο της νοητικής επινόησης. Τότε οργανώνεται μια μορφή σκέψης, είτε είναι μια μορφή σκέψης μιας ραπτομηχανής, ενός πολιτικού κόμματος, μιας οικονομικής ιδέας ή κάποιου τύπου οργάνωσης με κάποιο σχεδιασμένο στόχο. Η υπερβολική σκέψη και ο στοχασμός θα δημιουργήσουν τελικά ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο θα γίνει τόσο ισχυρό που θα εισέλθει η επιθυμία. Τότε το όνειρο ή το όραμα εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο ζωογόνησης. Στον κατάλληλο χρόνο, όταν οι διαδικασίες της επιθυμίας θα έχουν αναπτυχθεί επαρκώς, το όραμα θα κατασταλάξει πάνω στο φυσικό πεδίο. Τότε η φυσική δραστηριότητα και οι συγκεκριμένες μέθοδοι της εκδήλωσης συγχρονίζονται, και βαθμιαία η μορφή σκέψης γίνεται μια εκφρασμένη πραγματικότητα που αναγνωρίζεται από όλους τους ανθρώπους.
-Σκέψη, επιθυμία, δραστηριότητα- τέτοια είναι η ιστορία του ανθρώπινου οράματος και ονείρου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, από τα βάθη της νύχτας του χρόνου, ο άνθρωπος ονειρεύτηκε, αναμένοντας τη θεία αποκάλυψη και τη θεία παρέμβαση. Όταν όλα φαίνονται ότι έχουν αποτύχει, οι άνθρωποι στρέφονται προς το Θεό. Πάλι και πάλι στην ιστορία της φυλής, το όραμα πήρε μορφή και το όνειρο υλοποιήθηκε πάνω στα φτερά της πανίσχυρης επιθυμίας και απαίτησης. Πάλι και πάλι, ο Θεός αποκάλυψε και έστειλε του Αγγελιαφόρους Του και τους Αντιπροσώπους Του να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα. Αλλά αυτό γίνεται μόνο όταν η απαίτηση είναι επαρκώς εκφωνημένη και η ανάγκη έχει εκφωνηθεί μέχρι ψηλά στους ουρανούς. Προς το παρόν ποτέ δεν έχει αποτύχει η ανταπόκριση. Πάλι και πάλι τελευταία, τα έθνη του κόσμου τα οποία στράφηκαν προς την προσευχή, και αυτή η διακηρυγμένη έλξη των εκατομμυρίων δεν μπορεί να απορριφτεί ή να παραμείνει αμελητέα.

Καθώς μελετάμε τις παραπάνω δηλώσεις μπορεί να προβάλει βαθμιαία στη συνείδηση του κόσμου ένα κλειδί για τη σημασία του πόνου και της δυστυχίας με την ευθύνη του καθενός μας. Η δυστυχία είναι ο πιο αποτελεσματικός και πιο γρήγορος τρόπος να εφελκυστεί η παγκόσμια κατανόηση και να εξαφανιστούν οι φραγμοί που έχουν δημιουργήσει οι ανθρώπινες υπάρξεις στην έκφραση της θέλησης για το καλό.

Η φώτιση των δ
ιανοιών ανθρώπων ώστε να μπορέσουν να δουν τα πράγματα όπως είναι, να μπορέσουν να κατανοήσουν τα ορθά κίνητρα και τον τρόπο που θα επιφέρουν ορθές ανθρώπινες σχέσεις, αποτελεί πλέον κύρια ανάγκη· η κινητήρια δύναμη της καλής θέλησης είναι ουσιώδης στην ορθή δράση· με δεδομένα αυτά τα δύο -φως και αγάπη- δε θα περάσουν πολλές δεκαετίες προτού η ιδέα των ορθών ανθρώπινων σχέσεων αποβεί ιδεώδες των μαζών και προσλάβει γοργά μορφή σε όλες τις εθνικές, δημόσιες και κοινοτικές υποθέσεις. Η ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε εκείνη της κατανόησης και της χρήσης ιδεών που εφαρμόζονταν στην ανθρώπινη ζωή και εξέφραζαν έννοιες προόδου· οι δύο ιδέες που χρειάζονται σήμερα είναι φως πάνω στο δρόμο μας και πρακτική καλή θέληση.

Πάνω σ’ αυτές τις ιδέες μπορούμε να οργανωθούμε επικλητικά, δικτυακά, προσωπικά και δραστικά και να απλώσουμε στη ζωή μας και στον κόσμο το όραμα, την τέχνη και την επιστήμη των ορθών ανθρωπίνων σχέσεων, της ελευθερίας, της ισότητας και της Αδελφοσύνης, της Σύνθεσης και του Σχεδίου υπηρετώντας την βαθύτερη ανάγκη του κόσμου για την πολιτεία του Καλού, του Ωραίου και του Αληθινού στη Γη και στην καρδιά μας.Η συχνή χρήση της Μεγάλης Επίκλησης και η οργάνωση στην πράξη και τη ζωή της καλής θέλησης και της φωτισμένης στάης ζωής μέσα από συνεργατικό πνεύμα παραμένει ζωντανός δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: